Børn bruger 'hemmelige apps' til at skjule fotos, videoer og filer

Det er dit job som forælder at beskytte dine børn. Du låser døre og vinduer om natten for at sikre, at fremmede ikke kommer ind.

Du kører dem til skolen eller venter på dem ved busstoppestedet. Du præsenterer dig for deres venners forældre, og du er den, der er vært for sleepovers.

Alligevel lever de muligvis et hemmeligt og potentielt farligt liv, som du sandsynligvis ikke ved noget om. Det er skræmmende - lige foran dine øjne skjuler de fotos fra dig på deres smartphones plus videoer, chats, apps, venner og meget mere.



Gå ikke i panik. Vi bevæger dig med oplysninger for at overvåge dine børn online, så de er sikre, og du kan hvile let.

Bonus: Fortsæt med at læse for hemmelige løsninger til overvågning af dine børn online.

Selvdestruerende meddelelser

Der er sociale mediesider som Snapchat, som ikke efterlader spor af deres beskeder, fotos eller videoer. Beskederne på Snapchat og andre sider forsvinder kort efter, at dit barns eller teenagers venner ser dem.



Hvis du ikke bruger Snapchat, eller ikke har hørt om det, skal du spørge en teenager. De vil vide, hvad det er, og fnise så nervøst, når du spørger dem, hvorfor de ønsker, at deres online kommentarer eller fotos skal forsvinde.

Problemet med disse selvdestruerende meddelelser er, at børn og teenagere kan føle sig fristede til at sende upassende indhold. Naturligvis forsvinder intet online nogensinde virkelig, hvis modtageren tager et skærmbillede af beskeden eller fotoet.

Snapchat er et af de mest populære selvdestruktionsmeddelelseswebsteder, men der er andre, du skal vide om. Denne liste ændrer og opdaterer altid og inkluderer Telegram, Bleep, Wickr og Confide.

Det er svært at få upassende opførsel på disse apps, fordi beskeder forsvinder. Sørg for at kende dine børns og teenagers adgangskoder, og kontroller derefter, om de har disse apps til selvdestruktion.


at lave film på iphone

Skjult indhold

Dine børn kan holde indhold og chats skjult for dig ved hjælp af apps som Keepsafe. For at komme ind i dine børns apps skal du bruge en adgangskode.





Forklædt indhold

Der er også lusede forklædningsapps, der ligner helt uskyldige apps. Disse inkluderer dem, der ligner lommeregnere og andre uskyldige ting, men de skjuler indhold for dig.



Vær på udkig efter apps som Smart Hide Calculator på Androids og Calculator ‰ på iPhones. Disse uskyldige apper dækker virkelig bare andre apps, fotos og filer, de ikke ønsker, at du skal se.

Undersøg lidt apps på dit barns telefon for at se, om de har skjulte funktioner. Appbeskrivelserne i App Store og Google Play Store vil tydeligt beskrive enhver skjult anvendelse af en app.

Løsning: Et par måder at overvåge dine børns digitale liv på

Børn er smarte (og vanskelige), og disse apps kan være en udfordring at finde. Prøv dette til at begynde med.



På iPhones skjuler nogle mennesker apps i mapper, der er skjult i andre mapper. Gå til nogle Android-telefoner til Indstillinger og kig efter “Vis skjulte apps.”

Dernæst skal du overvåge dine børns og teenagers online adfærd. En måde at gøre dette på er at ringe til din mobiltelefonudbyder og sørge for, at der ikke kan downloades nogen apps til deres telefon uden din tilladelse.

Watchdog-apps

Sørg for, at du har en bundsolid vagthund-app indlæst på alle dine smartphones. Gratis apps som skærmtid giver dig mulighed for at kontrollere, hvilke websteder de går til, hvilke apps de bruger, og hvor længe.


dyb weboplevelse

Der er også betalte apps som My Mobile Watchdog. De viser dig tekster og fotos, dine børn modtager og sender.



Du skal også have kontrol over deres adgangskode, så du kan finde apps, som dine børn bruger. På den måde kan du kigge i App Store eller Google Play for at se, hvilke apps de har downloadet.

Et bonusforslag fra en Komando-læser: Der er en anden måde at bryde ind i dine børns adgangskodebeskyttede hvælving. Her er, hvad de skal gøre, hvis de bruger en app kaldet Hide It Pro, der ligner en lydstyringsapp på deres smartphone, men skjuler indhold.

Slet appen, og installer den derefter igen. Når du geninstallerer det, giver det dig mulighed for at oprette en ny adgangskode, så du kan se, hvad dine børn gemmer sig derinde.