Hvor meget af din Facebook-profil kan fremmede se? Denne populære funktion er tilbage

Lad os håbe, at sikkerheden er bedre denne gang. Facebook har bragt det meste af en populær funktion tilbage, der var målet for et massivt hack sidste år.

Kaldt 'Vis som offentligt' eller Vis som kort fortalt giver funktionen kontoejere mulighed for at se, hvordan deres profiler ser ud for folk, de ikke er venner med. Tilsyneladende er folk virkelig interesseret i, hvordan de ser på fremmede eller ekser og endda potentielle arbejdsgivere. Men til hvilke omkostninger?


gennemsnitlig rengøringsmiddel til Android-telefoner

I år har Facebook haft en række fejlagtige fejl i, hvordan den indsamler, bruger og gemmer brugernes personlige oplysninger. Leger det med ild ved at bringe denne potentielt risikable funktion tilbage?





Hackere udnytter sårbarheden i View As-kode

I september 2018 annoncerede Facebook, at View As Public blev hacket, og op til 50 millioner konti var blevet brudt.

Ved at udnytte en sårbarhed i funktionens kode kunne hackere få fat i brugernes adgangstokener, hvilket gjorde det muligt for dem at overtage folks konti. Mens adgangstokenserne ikke er brugeres adgangskoder, giver de folk mulighed for at logge på en konto uden at have brug for et kodeord.

På tidspunktet for hacket nulstillede Facebook adgangstokenserne og bad 90 millioner brugere om at logge tilbage på Facebook for at beskytte deres konti.

To uger efter den første meddelelse rapporterede Facebook, at hacket påvirkede 29 millioner brugernes konti. På det tidspunkt sagde virksomheden, at hackerne viste sig at være spammere, der forsøger at få personlige oplysninger til brug til markedsføringsformål.


mash op ansigter

Efter hackangrebet suspenderede Facebook funktionen View As, indtil den udarbejdede kodningsproblemerne.



Facebook bringer View As tilbage med en tilføjet funktion

Otte måneder efter fjernelse af View As sagde Facebook tidligere i denne uge, at funktionen er tilbage. Det annoncerede nyheden som en opdatering til sin originale september 2018-blog, der diskuterede hacket.

”Vi har afsluttet vores sikkerhedsgennemgang og aktiverer versionen af ​​funktionen 'Vis som' igen, der lader folk se, hvordan deres profil ser ud for folk, de ikke er venner med på Facebook. Denne version blev ikke påvirket af sikkerhedshændelsen og var væsentligt mere populær end 'Vis som specifik person.' ”

Funktionen Vis som specifik person tillader brugere at se, hvordan deres profiler kiggede efter en bestemt ven. Sammen med ikke at være så populær som View As, besluttede Facebook ikke at gendanne funktionen Vis som specifik person, fordi den forsøger at forenkle funktionen.

Som en del af genstarten har Facebook tilføjet en 'Rediger offentlige detaljer' -knappen på brugernes profilsider. Knappen giver brugerne mulighed for at foretage redigeringer af deres View As-profiler.

Den nye View As kommer uger efter, at Facebook annoncerede, at den delte tjenesten i to forskellige områder. Det er alt, hvad vi har brug for, ikke ... flere Facebooks!?!?